میلهگذاری در شکسته بندی
هرگاه شکسته بندی در نزدیک سطوح مفصلی باشد از Rash pin فلزی که به شکل یک میله فلزی دراز است استفاده میکنیم و اگر شکستگی در استخوانهائی باشد که شکل S دارند (استخوان بازو) در این صورت از Steinman Pin استفاده میکنیم.
در شکستگیهای بزرگ از بین استخوانی که از استخوان دست و پای گاو یا دامهای دیگر تهیه میشود استفاده مینمائیم و آن را شکسته و برش میدهیم و پس از سوهان زدن در کارهای جراحی استخوان مورد استفاده قرار میدهیم.
در هر شکستگی دو فراگمن داریم (دو نقطهای که کاملاً از هم جدا هستند) در این قبیل شکستگیها دو روش متداول است:
هنگام استفاده از روش اول در محل شکستگی شکاف داده و پین استخوانی را در یک قطعه وارد کرده و قطعه دیگر را در مقابل این نقطه قرار داده و دو لبه استخوان را بهم میرسانیم. در روش دوم به وسیله نخ ضخیم که روی لبه استخوان قرار میگیرد. پنی سیلین را وارد استخوان بزرگتر کرده (فراگمن بزرگتر) و برای فراگمن کوچکتر نیز این عمل را انجام میدهیم با کشیدن نخ پین استخوانی وارد استخوان کوچک شده و همین پین را وارد استخوان بزرگتر کرده و دو لبه استخوان را بهم میرسانیم. و پین مذکور بعد از ۲ تا ۴ ماه جذب میشود. سپس عضلات و پوست را بخیه میزنیم.
باید توجه داشت که چون میلههای فلزی گران است بخصوص بعد از یک ماه باید آن را بیرون کشیده ولی پین استخوان جدب شده نیاز به بیرون کشیدن ندارد. (اوستئوسنتز) از روش استئوسنتز استفاده میکنیم.
شکستگی در سطوح مفصلی بخصوص گاهی اوقات در سگ اتفاق میافتد. در این صورت بایستی بعد از شکافتن پوست و عضلات لبه استخوان را سوراخ کرده (با مته برقی) و بعد از سوراخ کردن آن پیچ (Screw) را وارد سوراخ کرده و با آچار بپیچیم تا دو قسمت کاملاً بهم بچسبند. پس از آن عضلات و پوست را بخیه میکنیم اگر شکستگی در زیر سطوح مفصلی باشد. سوراخی در قطعه مفصلی با مته ایجاد میکنیم و آنگاه با چکش پین فلزی را که شرح آن قبلاً داده شده است در سوراخ میکوبیم تا تنه استخوان و قطعه مفصلی را در برگیرد و بدین ترتیب عمل خاتمه میپذیرد قبل از انجام عملیات جراحی استخوان عکسبرداری از موضع و مشاهده عکس رادیولوژی لازم است.
و در ادامه:
در عمل استئوسنتز گربه ابتدا از پای گربه عکسبرداری میکنیم. سپس موضع عمل را دقیقاً مشخص میکنیم (استخوان ران گربه) برای عمل نخست گربه را از طریق تزریق تمبوتال در ورید داخلی ران و یا داخل صفاق بیهوش میکنیمو (یک آمپول) آنگاه پین استخوانی را آماده میکنیم. (در سگهائی که از ۳ کیلوگرم بیشتر باشند پین فلزی به کار میبریم چون پین استخوانی میشکند.) سپس موضع عمل را که قسمت خارجی ران میباشد تراشیده و ضدعفونی میکنیم. (گربه را از دو طرف میبندیم با کشیدن پاها و دستها) شکافی به طول cm10 در موضع میدهیم.(از بالا به پائین ران) بعد عضلات را کنار زده اتصالات استخوانی عضلات را در دو طرف فراگمن قطع میکنیم.
آنگاه زیر استخوانها را نیز که به وسیله عضلات چسبیده است قطع کرده و استخوانها را (دو فراگمن را) آزاد میکنیم. حالا خرده استخوانها و محتویات داخل (مغز) استخوان را خارج میکنیم به کمک میله مخصوص که نوک آن تیز است.(به ضخامت سیم طوقه دوچرخه) قسمت بالای سطح مفصلی را از داخل سوراخ میکنیم برای این منظور از وسیله مخصوصی که با پیچاندن آن سیم را به جلو میبرد استفاده میکنیم!
حالا پین استخوانی را از بالای سطح مفصلی وارد استخوان میکنیم. و با چکش روی آن میکوبیم تا داخل استخوان شود. همین که به اندازه کافی وارد استخوان شد.(کمی از فراگمن بالائی رد شد.) با روبرو کردن دو فراگمن کاری میکنیم که پین استخوانی وارد فراگمن شود.(اندازه پین را قبلاً با اندازه استخوان شکسته شده تطبیق میدهیم.) در این حالت دو سر استخوان کاملاً بهم چسبیده است. حالا به وسیله سوزن مخصوص نخ را به طور دولا از زیر استخوان عبور داده و روی استخوان گره میزنیم. و برحسب لزوم تعداد این گرهها و بستها فرق میکند.
در ادامه میلهگذاری در شکسته بندی سگ:
بعد قسمتهای روی استخوان را خوب تراش میدهیم. حالا عضلات و سپس سروز را بخیه کرده و بعد پوست را بخیه مینمائیم. روی آن تنتورید مالیده از لابلای محل بخیه پنی سیلین کریستال تزریق میکنیم. و به گربه هم پنی سیلین داخل عضلانی (۴۰۰ هزار واحد) تزریق کرده بعد مقدار زیادی پنبه روی موضع قرار داده باندپیچی کرده و سپس با لکوپلاست روی آن را میبندیم. گربه بعد از ۵ روز با پا راه میرود. و بعد از ۲۰ روز کاملاً بهبودی پیدا میکند. و بخیه را بعد از ۱۰ روز میکشیم. در سگ هم همینطور تنها فرقی که داردمدت جوش خوردن است که برحسب نژادهای مختلف فرق میکند. اساس کار در سگ و گربه یکی است فقط در سگهای بزرگ تباید پین استخوانی به کار برد چون میشکند. و برای این منظور از پینهای فلزی که قبلاً شرح داده شده است استفاده میکنیم.
در این مقاله همه چیز در خصوص میلهگذاری در شکسته بندی سگ بررسی شد.
جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.
تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب آنچه صاحب یک سگ باید بداند است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟
کلینیک دامپزشکی روژان
۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱