کلینیک دامپزشکی روژان
آبیاری مجرای nasolacrimal خرگوش

آبیاری مجرای nasolacrimal خرگوش

آبیاری مجرای nasolacrimal

لوله­ گذاری و flushing مجرای nasolacrimal با آب استریل یا سالین نیز به­عنوان درمان dacryocystitis بیان شده‌اند. بسیاری از مؤلفان تکرار فرآیند را در حیوان هوشیار توصیه نموده‌اند؛ با­این­حال، mucosa بینی خرگوش حساس بوده و flushing مجرای nasolacrimal ممکن است شدیداً تحریک­ کننده باشد (به ­ویژه اگر مجرا سوراخ شده باشد و مایع با فشار وارد گذرگاه‌های بینی شود). برخی خرگوش‌ها با جیغ زدن، حتی در بیهوشی عمومی واکنش نشان می‌دهند. بیهوشی عمومی همیشه برای بررسی اولیه و آبیاری مجرای nasolacrimal تجویز می‌شود و به­طورکلی برای flushing بعدی مجرای بینی nasolacrimal ترجیح داده می‌شود. رادیولوژی قبل از آبیاری مجرای nasolacrimal درنهایت آگاهی­دهنده بوده و ایده­ای برای نحوه دشواری فرآیند بوده و اینکه آیا احتمالاً درمان را متأثر می‌کند یا خیر. بسیاری از خرگوش‌های مبتلا به dacryocystitis مشکلات حاد دندان دارند.

Flushing مواد زائد چرکین از طریق مجرای nasolacrimal باعث بهبود تخلیه اشک شده و بقایای عفونی را از بین می‌برد. این فرآیند در درمان عفونت‌های باکتریایی اولیه مجرای nasolacrimal موفقیت­آمیز بوده و عفونت‌های ثانویه ناشی از بیماری اساسی دندان را بهبود می‌بخشد. مواد آلوده­شده­ای را که از مجرا flushed شده‌اند، می‌توان جمع­آوری نمود و برای باکتری­شناسی و حساسیت، کشت نمود. پس از این فرآیند، می‌توان آنتی بیوتیک­ها را از طریق سوند وارد مجرای nasolacrimal نمود. قطره‌های اندکی از پمادهای چشمی را می‌توان وارد سرنگ نمود.

در ادامه نکات:

تغییرات مجرای nasolacrimal را می‌توان با تزریق ۱-۲ میلی­لیتر ماده contrast در رادیولوژی مشاهده کرد. ترکیبات رقیق مانند iothalamate سدیم/ meglumine(Conray 280) مزیت ارزان بودن و سهولت تزریق را در مقایسه با فرمولاسیون‌های غلیظ­تری که چسبناک تر بوده و تزریقشان دشوار­تر است، دارند. محلول‌های غلیظ تصویر شفاف­ تری ارائه نموده و به مدت طولانی­تری در مجرا باقی می‌مانند. به دست آوردن تصویر شفاف از مجرای باز نسبت به مجرای بسته، دشوارتر است. مواد Contrast از طریق مجرای باز به بینی جریان می‌یابند و به ­­آسانی درون گذرگاه‌های بینی فرو می‌روند و موجب superimposition می‌شوند.

Seizures در خرگوش
ادامه مطلب

و در ادامه:

نور کافی برای آبیاری مجرای nasolacrimal لازم است. سوراخ اشک در سوندهای medial با پیچش ملایم کلاهک زیرین مشخص می‌شود. می‌توان از انبرک‌ها  برای دور نگه داشتن پلک از قرنیه استفاده نمود. سوند کوچک پلاستیکی آبیاری از طریق سوراخ اشک وارد canaliculus کیسه اشکی می‌شود. هیچ سوراخی روی پلک فوقانی وجود ندارد. در خرگوش‌های بزرگ، سوند گربه را می‌توان استفاده نمود. سوند فلزی آبیاری موجود بوده و در برخی موارد (به­ویژه اگر canaliculus منبسط باشد) به کار می‌رود. بااین­حال، ریسک آسیب iatrogenic به کیسه اشکی وجود دارد و اگر سوندهای فلزی به کار روند، مجرای nasolacrimal بزرگ‌تر می‌شود. تروما ممکن است موجب تشکیل بافت scar و stenosis شود. پس از اینکه سوند وارد کیسه اشک شد، به­تدریج می­توان از آب یا سالین استریل برای بیرون کشیدن مواد چرکین استفاده کرد.

بعضی موارد، می‌توان چرک را از طریق مجرا و سوراخ بینی بیرون کشید. در سایر موارد ولی وارد نمودن سوند و بیرون کشیدن مواد از کیسه اشکی نسبتاً ساده است و مواد چرکین (به ­ویژه اگر مجرا مسدود یا منبسط شده باشد) در بخش فوقانی مجرای nasolacrimal باقی می‌مانند. در طول تخلیه، وارد کردن فشار آرام با انگشت روی سوراخ اشک باعث وارد شدن مایع به پایین مجرا و رفع انسداد آن می‌شود. همچنین می‌توان بخش فوقانی مجرا را با عبور سوند از طریق روزنه اشکی تخلیه نمود. این امر در حیوان هوشیار امکان­پذیر نیست. می‌توان از سوند پلاستیکی به­ جای فلزی استفاده نمود که برای دستکاری ملایم و پیش­روی در روزنه اشک نیاز است.

در این مقاله همه چیز در خصوص آبیاری مجرای nasolacrimal خرگوش بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳