کلینیک دامپزشکی روژان
پروانه ماهی افریقایی

پروانه ماهی افریقایی ( گونه های مختلف ماهیان زینتی )

پروانه ماهی افریقایی

پروانه ماهی یا اروانای پروانه‌ای کمتر در کشور ما مورد توجه قرار گرفته در حالی که این ماهی در ایران موجوده و به راحتی می‌شود تهیه کرد. رفتار وخلق وخوی نسبتا ارومی داره ولی با ماهیان سطح اب مثل اروانا، گار، و… سازگاری نداره. این ماهی رو میشه با گیاه خواران بزرگ یابا ماهیان گوشتخوار متوسط نگهداری کرد. از نظر تغذیه بیشتر گوشتخوار بوده ولی می‌توانید با غذاهای دیگه مثل پولکی و کرم خونی و… هم تغذیه‌اش کنید.

نام علمی:

Pantodon buchholzi

نام معمولی:

پروانه ماهی آفریقایی، پروانه آب شیرین

خانواده:

Pantodontidae

منشا:

آفریقا

سطح مراقبت:

آسان تا متوسط

اندازه بالغین:

حدود ۱۰ سانتیمتر، نرها تا ۱۲ سانتیمتر.

پ هاش:

۶ تا ۷٫۵

دمای مناسب:

۲۵ تا ۲۸ درجه سانتیگراد

تولید مثل و تکثیر:

آسان نیست ولی در اسارت تکثیر

شده و تخم گذارند.

اندازه تانک:

حداقل ۸۰ لیتر

خلق و خو:

در صورتی که با ماهیان هم اندازه یا بزرگ‌تر از خودش نگهداری شود ماهی صلح جویی است. از نگهداری ماهیان سطح زی مانند اروانا، گار و… با ماهی پروانه‌ای اجتناب شود.

غذا و تغذیه:

گوشتخوار بوده و در اکواریوم می‌تواند همه چیز خواری کرده و از غذای زنده تا یخ زده و نیز غذای پولکی تغذیه کند.

منطقه زیستی در تانک:

قسمت فوقانی آکواریوم

شناخت:

همانطور که از اسمش پیداشت مبدا آن افریقا است تنها ماهی از راسته خودش یعنی Pantodon buchholzi است. از نظر سطح شنا در اکواریوم مانند آروانا شناگر در سطح است. فرم دهانش نیز مانند اروانا است. از نظر شرایط اب مانند دیسکس اب سبک با کیفیت و کمی اسیدی را می‌پسندد. دمای ۲۵ تا ۲۸ درجه اب برایش مناسب است. ممکن است برای خوردن ماهیان کوچکی که در سطح آب شنا می‌کنند تلاش کرده و ان‌ها را شکار کند.

در کل ماهی شکارچی ولی بی ازاریست و به ماهی‌هایی که در میانه و کف اکواریوم هستند اسیبی نمی‌رساند ولی ماهی‌های شناگر در سطح مانند اروانا و… را تحمل نمی‌کند. (ماهی‌هایی که در دهانش جا بگیرند مانند گوپی و مولی و… کمتر از دست ان جان سالم به در می‌برند. نگهداری انجلهای متوسط تا بزرگ برای نگهداری با این ماهی مناسب می‌باشند. اکواریوم کم عمق و کم گیاه را با مقداری گیاهان شناور که بتواند در پناه ان استراحت کند یا مخفی شود را دوست دارد

بیماری‌های ناشی از عوامل بیماریزا ماهیان زینتی
ادامه مطلب

تغذیه:

می‌توان از نظر غذایی انرا به پولکی هم عادت داد ولی میل ان به غذای زنده و منجمد و غذاهایی که شناور می‌شوند است (کرم خونی خشک). به مرور می‌توان عادتش داد. یک تا دوبار غذا دادن در روز برایش کافیست.

نکته:

مانند اروانا علاقه به بیرون پریدن از اب دارد برای همین باید در اکواریوم همیشه بسته باشد از کوچک‌ترین سوراخ‌ها و شکاف‌ها هم به بیرون می‌پرد پس درپوش اکواریم کاملا بسته وبدون شکاف باشد.

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص پروانه ماهی افریقایی مورد بررسی قرار گرفت.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱