کلینیک دامپزشکی روژان
سیچلاید زنبوری

سیچلاید زنبوری

سیچلاید زنبوری

در این بخش قصد داریم یکی دیگر از گونه‌های سیچلایدهای مالاوی را معرفی کنیم که که گاه با سیچلاید زرافه‌ای اشتباه گرفته می‌شود در صورتی که خود گونه‌ای مجزاست و با نام رایج سیچلاید زنبوری یا بامبل بی سیچلاید شناخته می‌شود. این سیچلاید دوست داشتنی و زیبا خلق و خویی انچنان ارام ندارد و در کل ماهی گزنده ایست. نگهداری ان‌ها در یک تانک اجتماعی بزرگ و صخره‌ای در کنار سایر هم خانواده‌های مالاویایی خود میسر است. در ادامه این گونه زیبا به طور کامل معرفی خواهد شد.

نام علمی:

Pseudotropheus crabro

نام‌های رایج:

سیچلاید زنبوری، سیچلاید بامبل بی

زیستگاه:

دریاچه مالاوی

دمای مناسب نگهداری:

۲۴ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش مناسب:

۷٫۵ الی ۸٫۲

حداکثر سایز:

۲۰ سانتیمتر

شناخت:

سیچلایدهای زنبوری بومی دریاچه مالاوی می‌باشند و اکثرا در غارهای بزرگ و بین صخره‌ها زندگی و یافت می‌شوند. ان‌ها بدنی کشیده و زرد رنگ دارند که با خطوط سیاه عمودی رنگ امیزی شده است و به همین علت لقب سیچلاید زنبوری را به خود اختصاص داده‌اند. انواع کوچک و جوان این سیچلاید ها رنگی به مراتب روشن‌تر از انواع بالغ خواهند داشت، در بلوغ رنگ این سیچلاید به وضوح به رنگ تیره و کدر خواهد رفت که در نوع نر بسیار مشهود خواهد بود همچنین خطوط سیاه رنگ به مراتب بازتر خواهند شد. ان‌ها همانند بسیاری از سیچلاید های مالاوی دهان پرور می‌باشند. ان‌ها در طبیعت به عنوان یک پاک کننده انگل مخصوصا از بدن گربه ماهیان به حساب می‌آیند، نکته دیگر که جالب توجه است تغیر رنگ ان‌ها در هنگام ترس، تهاجم و حتی تکثیر و… است که به رنگ تیره تغیر رنگ می‌دهند.

نگهداری:

سیچلاید زنبوری یک نوع سیچلاید مهاجم و گزنده مالاویست که نگهداری ان‌ها در تانک‌های تک گونه بزرگ یا جمعی با هم خانواده‌های خود توصیه می‌شود. ان‌ها به غارهای سنگی و دکورهای صخره‌ای علاقه مندند و بهتر است اکواریوم ان‌ها به صورت سایه روشن دکور بندی شود. ان‌ها نور بسیار زیاد را نمی‌پذیرند و نوری ملایم با مکان‌های تاریک را دوست دارند.

باراکودای آب شیرین(بررسی گونه های مختلف ماهیان زینتی)
ادامه مطلب

با وجود اینکه این ماهی انچنان حساس نیست ولی بهتر است برای شادابی و جلای رنگ ماهی شرایط اب را طوری تنظیم کنید که در شرایط ایده ال قرار گیرند. همانطور که میدانید راه اندازی تانک‌های مالاوی باید به گونه‌ای باشد که پ-هاش ان در سطح بالاتری مثلا در محدوده ۸ قرار گیرد و از بافر شدن ان و کاهش یا افزایش پ-هاش جلوگیری به عمل اید. همچنین دماهای بالا را نمی‌پذیرند و دمایی در رنج ۲۶ درجه سانتیگراد بسیار مناسب حالشان است. سختی مناسب اب در محدوده ۵ الی ۱۰ درجه است.

تغذیه:

در طبیعت این موجودات دوست داشتنی همانطور که در بالا هم اشاره شد از انگل‌ها و تخم و لارو ماهیان تغذیه می‌کنند اما در اسارت چاره‌ای جز همه چیز خواری ندارند. رژیمی از غذاهای خشک گرفته تا گوشتی و زنده مانند ارتمیا و لارو ماهیان. همچنین در تغذیه ان‌ها رژیم گیاهی فراموش نشود.

نکته:

متاسفانه گه گاه توسط افراد و فروشنده‌ها این سیچلاید با سیچلاید زرافه‌ای (ونوستوس) اشتباه گرفته می‌شود. با وجود اینکه از یک خانواده و یک زیستگاه می‌باشند ولی در اصل دو گونه مجزا با دو نام علمی و رایج متفاوت هستند.

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز درمورد سیچلاید زنبوری مورد بررسی قرار گرفت.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب راهنمای بهداشت، پرورش و نگهداری ماهیان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱