کلینیک دامپزشکی روژان
بیماری کاندیدیازیس پرندگان زینتی

بیماری کاندیدیازیس پرندگان زینتی

کاندیدیازیس

تعریف / بررسی اجمالی:

کاندیدیازیس، هم چنین به عنوان برفک، moniliasis، چینه دان ترش و میکوز چینه دان شناخته می‌شود، دلیل بیماری رشد بیش از حد مخمرکاندیدا آلبیکنس می‌باشد که می‌تواند بخشی از فلور طبیعی روده باشد و اغلب از فضله پرندگان نرمال جدا شده است. این بیماری در درجه اول بیماری دستگاه گوارش فوقانی می‌باشد (دهانه حلق، مری و چینه دان)، اما گاهی اوقات می‌تواند در دستگاه گوارش تحتانی هم یافت شود.

عوامل مستعد کننده این رشد زیاد عبارت‌اند از: پرندگان جوان که کاملاً از نظر ایمنی سالم نباشند، استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک، شرایط سرکوب کننده سیستم ایمنی همزمان (به عنوان مثال ناتوانی،PBFD، سوء تغذیه)؛ بهداشت نامناسب در محیط پرنده و تهیه غذا؛ تمیز نکردن formula اضافی از پوست یا دهان جوجه‌های پرورش یافته با دست. غلظت بالای قند در میوه و فرمولا های پرورش با دست و محتویات قلیایی چینه دان یک محیط مطلوب برای رشد مخمر را فراهم می‌کند، دیده می‌شود هنگامی که گرفتگی چینه دان به دلایل دیگر رخ می‌دهد، رشد زیاد مخمر دلگرم کننده است.

 ارائه بالینی:

پرندگان مبتلا احساس ضعف عمومی، کاهش وزن و کاهش نرخ رشد را نشان می‌دهند. ممکن است عود مجدد / استفراغ وجود داشته باشد. زمان تخلیه چینه دان افزایش می‌یابد، چینه دان ممکن است با مایعات و مخاط متورم شده باشد، و دیواره چینه دان ضخیم شود.

ممکن است غشاهای Diphtheritic در دهانه حلق وجود داشته باشند و ضایعات پوستی را می‌توان در commissures دهان دید. عفونت می‌تواند از طریق چوآنا به داخل سینوس‌ها گسترش یابد. و باعث علائم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی شود، آن هم چنین می‌تواند به صورت درماتیت ظاهر شود.

تشخیص:

تشخیص براساس سابقه، علائم بالینی و ضایعات می‌باشد. زیرا کشت به تنهایی ممکن نیست بین فلور طبیعی، مخمر رژیم غذایی و رشد زیاد بیماری زا تفاوت ایجاد کند. سیتولوژی (رنگ آمیزی گرم) سواب های گلو، شستشو چینه دان و مدفوع ممکن است مخمر را در سه شکل مختلف نشان دهد: مخمر بدون جوانه بیضی، مخمر دارای جوانه و تشکیل هیف کاذب:

  • مخمرهای بیضی بدون جوانه غالباً منشأ رژیم غذایی دارند.
  • تعداد زیاد (> 5 در هر زمینه با قدرت زیاد) جوانه مخمر قابل توجه است.
  • وجود هیف کاذب ممکن است تهاجم بافت را نشان دهد.
بیماری‌های ناشی از عوامل بیماریزا ماهیان زینتی
ادامه مطلب

ضایعات ناخالص را باید از ویروس آبله، تریکومونیازیس، هیپویتامینوز A و بیماری پاپیلومای داخلی (IPD) تشخیص داد.

عوامل اساسی باید مورد توجه قرار گیرند (به عنوان مثال محیط، بهداشت، پرورش، کنترل غذا و آنتی بیوتیک درمانی همزمان). درمان ضد قارچ شامل نیستاتین، کتوکونازول، فلوکونازول یا ایتراکونازول می‌باشد. نیستاتین به طور سیستمیک جذب نمی‌شود و بنابراین باید به صورت خوراکی داده شود (بجای سوزن چینه دان) زیرا به تماس مستقیم با مخمر نیاز دارد تا مؤثر باشد. اسیدی شدن محتوای چینه دان با اضافه کردن سرکه سیب به آب نوشیدنی یا فرمول پرورش دستی (۱۰ میلی لیتر در لیتر آب) ممکن است pH چینه دان را کاهش دهد و رشد مخمر را متوقف کند.

 

 

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص بیماری کاندیدیازیس پرندگان زینتی بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب طب پرندگان زینتی است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱