کلینیک دامپزشکی روژان
دیابت سگ و گربه

دیابت سگ و گربه

برخی افراد معتقدند که سگ و گربه دچار دیابت نمی‌شوند، اما سگ و گربه به دلیل شرایط بدنی ای که دارند و پستاندار بودنشان، شرایط بدنی‌شان در برخی موارد به انسان شباهت دارد در نتیجه امکان ابتلا به دیابت را دارند.

علت ابتلا به دیابت در سگ و گربه چیست؟

یکی از مسؤلیت های غده پانکراس(لوزالمعده)، تولید و ترشح هورمون انسولین است. اکثر شما تاکنون نام انسولین را شنیده اید، انسولین همان هورمونی است که بالا و پایین شدن قند را در بدن تنطیم می‌کند و همچنین سلول ها برای جذب گلوکز به تنطیم هورمون انسولین وابسته اند. زمانی که غده پانکراس حیوان قادر به تولید انسولین نباشد، دیابت ایجاد می‌شود.
البته در برخی موارد نیز به ندرت ممکن است دیابت به گونه ای باشد که انسولین در بدن تولید می‌شود اما بافت های بدن قادر به استفاده از انسولین تولید شده نیستند.

چه حیواناتی مستعد ابتلا به دیابت هستند؟

علت اصلی به وجود آمدن این مشکلات هنوز ناشناخته است اما در زیر به برخی موارد اشاره شده است.

  • عوامل ژنتیکی: عوامل ژنتیکی در احتمال ابتلا به این بیماری مؤثر هستند. به طور مثال عوامل ژنتیکی در جنس ماده نژاد های ساموید و داشهوند بیشتر مستعد این بیماری هستند.
  • چاقی: مورد بعدی که احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد، چاقی است. سگ های بسیار چاق که رژیم غذایی آنها بسیار غنی است و شکم آن‌ها به شکل صاف درآمده (یعنی شکم به اندازه ای شده که برآمدگی سینه دیده نمی‌شود.) بیشتر مستعد ابتلا به دیابت اند. به طور کلی به دلیل افزایش زیبایی و بامزه شدن حیوان، برخی افراد دوست دارند که حیوانشان چاق باشد. اما چاقی حیوان را مستعد بیماری های زیادی می‌کند.
  • وجود برخی اختلالات: عفونت یا وجود بیماری هایی نظیر بیماری کوشینگ و یا کمبود هورمون رشد و… سبب می‌شود که حیوان مستعد مرض قند یا دیابت شود.
واکسیناسیون گربه سانان (نحوه تاثیر واکسن، محل‌های انجام واکسیناسیون)
ادامه مطلب

علائم بیماری دیابت در سگ و گربه:

برخی علائم بیماری دیابت در زیر نام برده شده است؛

  • افزایش اشتها
  • تمایل به آب خوردن بیش از حد
  • افزایش میزان ادرار
  • کم رنگ شدن ادرار

اثرات دیابت بر حیوان:

این بیماری می‌تواند در برخی موارد سبب می‌شود حیوان دچار مشکلاتی مانند آب مروارید(در بیماری آب مروارید، عدسی چشم حیوان کدر می‌شود) و در نهایت ممکن است سبب نابینا شدن حیوان شود.
اگر اقدام درمانی ای روی حیوان انجام نشود، حیوان دچار کتواسیدوز(اسیدی شدن خون حیوان) می‌شود. علائم کتواسیدوز شامل کم آبی، ضعف، استفراغ، تغییر در رنگ ادرار و… هستند.

درمان دیابت سگ و گربه:

حیواناتی که دیابت دارند مانند انسان های مبتلا به این بیماری باید به صورت روزانه انسولین را به صورت تزریقی مصرف نمایند و این کار سبب می‌شود که عمر سگ طولانی تر شود. البته که در این موارد نیز لازم است میزان آب و غذای مصرفی و همچین میزان ادرار، وزن و رژیم غذایی حیوان با دقت بررسی شود.
همچنین در برخی موارد اگر حیوان ماده باشد، برداشتن رحم و تخمدان نیز ممکن است توسط دامپزشک توصیه شود. زیرا هورمون های جنسی در پت های ماده روی قند خون هم اثر می‌گذارد.

سخن پایانی:

دیابت بیماری هست اما در بسیاری از موارد این بیماری در صورت تشخیص به موقع قابل کنترل است. به طور کلی اگر عطش زیاد در حیوان مشاهده کردید حتما به دامپزشک مراجعه کنید تا معاینات لازم را به عمل آورد و در صورت نیاز تست هورمونی انجام شود و در صورتی که حیوان شما به دیابت مبتلا شده باشد، اقدامات لازم برای درمان را انجام دهد.

در این مقاله همه چیز در خصوص دیابت سگ و گربه بررسی شده است.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

کلینیک دامپزشکی روژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳