کلینیک دامپزشکی روژان
جراحی حنجره سگ

جراحی حنجره سگ

جراحی حنجره سگ چیست؟

عملی است که بوسیله آن تمام یا قسمتی از تارهای صوتی سگ برداشته می‌شود. و باعث کم شدن و یا قطع کامل صدای سگ می‌گردد. این جراحی در کل انگلستان، استرالیا و برخی از ایالت متحده آمریکا غیر قانونی شناخته شده است و دامپزشکی که چنین جراحی را انجام دهد مطابق قانون HB 350 به حبس ابد محکوم می‌شود.

 

 

 

جراحی حنجره سگ به چند روش انجام می‌شود؟

از داخل دهان و یا از خارج گلوی سگ انجام می‌شود. که شامل:

  • برداشتن کامل حنجره.
  • ایجاد سوراخ بر روی تارهای صوتی.
  • سوزاندن تارهای صوتی توسط دستگاه الکتریکی یا لیزری.

 

آیا عمل جراحی حنجره همراه با عوارض است؟

دامپزشکان تخمین می‌زنند که ۵۰% سگ‌ها پس از عمل جراحی حنجره با مشکلات و عوارض ناشی از آن روبرو می‌شوند.

این جراحی همرا با بیهوشی کامل انجام می‌شود و بسیار دشواری می‌باشد. علاوه بر آنکه هر جراحی که همراه با بیهوشی عمومی است. خطرات مربوط به خونریزی، تورم و عفونت را همراه دارد. اما میزان عوارض بعد از عمل در زمانی که حنجره بصورت کامل برداشته شود بسیار زیاد است.

مشکلات بالقوه دیگر این است که دو یا سه سال پس از عمل ممکن است. تارهای صوتی سگ شما دوباره‌ترمیم شود. و یا ممکن است بافت اسکار در طول زمان توسعه یابد (ایجاد گوشت اضافی) و مانع تنفس و تغذیه سگ شود و نیاز به جراحی دوباره داشته باشد.

در زمان جراحی‌های بعدی خطرات بیشتری سگ را تهدید می‌کند. در تمام روشهای بیهوشی عمومی، لوله اکسیژن در گلوی حیوان برای تنفس قرار می‌گیرد این لوله داخل تراشه‌ای قرار دارد تا از باز ماندن راه هوایی اطمینان حاصل شود، و همچنین لوله‌ای مکنده برای جلوگیری از آسپیره شدن و یا ورود تصادفی هر چیزی که به درون ریه‌ها، لازم می‌باشد. اما راه گلوی بسته امکان استفاده آسان از این ابزار را به جراح نمی‌دهد.

در طی جراحی شایعترین نگرانی استفراغ و ورود آن به داخل ریه‌ها است و برای آرام کردن معده و کاهش احتمال تهوع و استفراغ مرفین تجویز می‌شود درحالی که در زمان بیهوشی همچین عملی امکانپذیر نمی‌باشد.

سگ بعد از جراحی همچنان عادت به پارس دارد و بصورت مداوم در حال تحریک حنجره و تارهای صوتی می‌باشد که همین عمل باعث می‌شود زمان بهبود طولانی گردد.

متاسفانه در طول این عمل جراحی لوله داخل تراشه باید برداشته شود تا بتوان به حنجره و تارهای صوتی دسترسی پیدا کرد. هرچند برداشتن لوله خطر بزرگی نیست اما شانس استفراع نکردن سگ و یا مکیده نشدن خون به ریه‌ها بسیار کم است و بطور بالقوه در نهایت ذاتالریه ناشی از آسپیره وجود دارد.

پنومونی ویروسی سگ
ادامه مطلب

حداقل‌ترین نگرانی خطر جراحی حنجره، تورم محل جراحی، یعنی گلوی حیوان است که کنترل آن در صورتی امکانپذیر است که سگ در بیمارستان باشد.

در صورتی که در زمان جراحی بافت اسکار بصورت کامل برداشته نشود مانع عبور هوا شده و حیات حیوان را تهدید می‌کند و برای تصحیح این عوارض ناشی از جراحی نیاز به جراحی‌های بعدی است که خود به منزله ایجاد خطرات و صرف هزینه بیشتر می‌باشد.

بافت اسکار در سنین و نژادهای مختلف سگ متفاوت است که خود می‌تواند باعث مسدود شدن راه هوایی و بروز مشکلاتی در تنفس و بلع حیوان بعد از جراحی شود.

این جراحی را صاحبان برای قطع صدای پارس سگ انجام می‌دهند. در صورتی که در بیشتر سگ های ی که تحت این جراحی سخت قرار می‌گیرند نتنها پارسشان قطع نمی‌شود بلکه با صدایی گوشخراش تر به پارس کردن ادامه می‌دهند. صدای جدید شبیه صدای سرفه‌های خشک، صدای جغد، جیغ موش یا خس خس و خُر خُر است و صاحبان از پدیدار شدن این صداهای جدید ناخوشایند، ناراضی‌تر از صدای پارس اولیه سگ های شان هستند.

 

 

 

 

 

در این مقاله همه چیز در خصوص جراحی حنجره سگ بررسی شد.

جهت دریافت اطلاعات رایگان بیشتر به وبسایت و پیج ما مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

تذکر مهم : این مطلب برگرفته از کتاب آنچه صاحب یک سگ باید بداند است. نکته قابل توجه این است که تشخیص و درمان هر بیماری ای الزاما بر عهده دامپزشک است. و درمان های نامبرده شده در مقالات وبسایت صرفا جهت آشنایی افراد با برخی مطالب ابتدایی است. بدیهی است که کلینیک و سایت روژان پت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انجام اعمال خودسرانه افراد ندارد.جهت دریافت اطلاعات بیشتر درمورد منابع ما به این مقاله مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

بهترین کلینیک دامپزشکی تهران کجاست؟

 

کلینیک دامپزشکی وژان

۰۹۱۲۹۲۶۳۰۵۵- ۷۷۴۶۱۳۶۸-۰۲۱